Bedrijf

De Tuinfluiter in vogelvluchtHet bedrijf is sinds 1978 gevestigd in Hijken. Momenteel is het bedrijf zo’n 34 hectare groot en er worden ongeveer 75 koeien gehouden in een ligboxenstal. Daar komen dan de jongere dieren nog bij. Deze zijn in een andere stal gehuisvest waar ze de eerste maanden in lekker stro liggen en dan in de ligboxen voor jongvee gaan. Alles bij elkaar zijn er ongeveer 130 dieren op het bedrijf. Het dak van de jongveestal is in 2018 voorzien 138 zonnepannelen welke in 2019 totaal meer energie hebben opgewekt dan er daadwerkelijk op het bedrijf is gebruikt. Om toch de extra energie goed te benutten is voor de stal een extra electra boiler aangeschaft om zo het gasverbruik wat naar beneden te brengen.

In de zomer zijn de koeien overdag buiten in de wei en ’s avonds worden ze weer binnen gehaald. Het land wordt gebruikt voor de teelt van gras wat de koeien deels gelijk opvreten en een ander deel om te voorzien in voervoorrad voor de winterperiode.

 

Met enige regelmaat worden in het voorjaar nesten van weidevogels en jonge haasjes gevonden en ook een reekalf in het Reekalfgras is geen uitzondering. Natuurlijk doen we er alles aan om deze dieren bij de werkzaamheden op het land te sparen.

 

Kievit

Tijdens uw vakantie kunt u natuurlijk ook een kijkje komen nemen achter de schermen van het bedrijf. De jongere gasten kunnen 's avonds ook meehelpen de dieren te voeren. Er ligt een echte overal klaar.

Jonge boeren

Als de gelegenheid zich voordoet van b.v. een geboorte van een kalf zullen we natuurlijk altijd de gasten hiervan op de hoogte brengen om dit mee te maken. De eerste melk van de koe na de geboorte van een kalf is vanzelfsprekend voor het kalf zelf. De melk die later wordt geproduceerd gaat naar Friesland-Campina om daar (h)eerlijke zuivel producten van te maken

Kalfjes voeren Friesland-Campina Pas geboren

De Tuinfluiter: Kamperen bij de boer.

Caravanstalling

Wij beschikken vanaf 2009 over een caravanstalling in een loods van 21 x 45 welke in 2015 vergroot is naar 21 x 65  meter. Deze loods is geheel afgesloten en daarom een prima opslaglocatie voor uw caravan.  Zie de volgende pagina voor meer informatie