Overslaan en naar de inhoud gaan

Camping

Het terrein

Het terrein van minicamping De Tuinfluiter is bijna 1 ha groot, waar onder ook een dierenweide en parkeer gelegenheid, is ruim opgezet met een veelheid aan bomen en struiken als omheining. Dit geeft een mooie inpassing in het landschap en zal ook een gewilde plaats zijn voor ander natuurlijk leven zoals vogels en vlinders. Iedere plaats heeft zijn eigen aanduiding middels een nestkastje. Hierdoor kan het voorkomen dat er extra bezoekers zijn op de campingplaats

Er is een aansluiting voor water en stroom (10 amp incl kwh meter) op elk van de 15 plaatsen. De plaatsen zijn gesitueerd langs de buitenzijde van het terrein (gem. 13m breed) zodat er altijd vrij uitzicht is op het middenterrein van De Tuinfluiter. Ook is er zo voldoende ruimte voor het gratis plaatsen van een extra tent. Er is voldoende gelegenheid voor sport en spel en/of lekker wegdromen en genieten van uw vakantie. Op meerdere plaatsen zijn op de camping bankjes geplaatst. Zo hoeft u niet met uw tuinstoel heen en weer als u even lekker van het uitzicht over de weilanden wilt genieten of een praatje wilt maken met uw mede campinggasten.

Afbeelding

Een speelplaats voor de kleinen welke deels is voorzien van een overkapping en waar u goed zicht over de kinderen kunt hebben. Er is op de camping speelgoed aanwezig voor de zandbak.Ook zijn er enkele kleine fietsjes en skelters. Het informatiehuisje is in 2018 vervangen door een groter exemplaar waar de vriezer, magnetron en oventje nu zijn neergezet. Als de camping open is kunnen ook wandelaars en fietsers gebruikmaken van de koffie- en thee faciliteiten in het informatiehuisje.

Verder is er een dierenweide waar geiten, kippen, eenden, konijnen en Mieke de shetlander hun onderkomen hebben.

Midden op het terrein van de minicamping bevind zich een overkapping als "hangplek" voor de gasten waar ook een tafeltennistafel en picknickbank is. De overkapping is voorzien aan de (zuid)west zijde van windbreek gaas en een regel haagbeuken zodat het er altijd aangenaam toeven is. Om van een lekkere lange avond samen te genieten is er ook een houtkachel. 

Tevens is er naast de overkapping een Jeu de Boule baan aangelegd zodat er een lekker balletje kan worden gegooid om de energie kwijt te raken.

Plattegrond van de "De Tuinfluiter"

Het is een globale indeling van de camping.

Het sanitair

Een grote blokhut op het terrein is ingericht als sanitairruimte en is voorzien van vloerverwarming en een ruime gelegenheid voor mindervalide gasten welke ook voor ouders met kinderen zeer geschikt is. Deze ruimte is uitgerust met losse douche, toilet en (aankleed)wastafel. Verder zijn er nog 2 toiletten, 1 urinoir, 2 wascabines en 2 douches (met thermostaatkraan) aanwezig. Er wordt niet gewerkt met douchemunten. In 2018 zijn op het toiletgebouw 72 Heat-pipes gemonteerd om zoveel mogelijk te voorzien in eigen warmwater voorziening en op deze manier te besparen op gas. Ook is het systeem gekoppeld aan de vloerverwarming in het toiletgebouw.

Aan de buitenzijde van het toilet gebouw is een spoelgelegenheid met koud en warm water voor de (af)was en aan de andere zijde koud water voor het spoelen van groente etc. Tevens in een afgeschermd gedeelte ook de mogelijkheid voor het reinigen en legen van het chemo toilet.

Afbeelding

Groene camping

In 2018 zijn 138 zonnepanelen op de jongveestal geplaats waarmee het totaal gebruik van electra op het bedrijf kan worden opgewekt. In heel 2019 is mede door het mooie weer meer electra opgewekt dan er totaal voor het bedrijf nodig is.

Er kan dus met recht worden gesproken van een GROENE camping

Wat bied Minicamping De Tuinfluiter verder

Voertuigen worden buiten het kampeerterrein geparkeerd wat de rust en veiligheid ten goede zal komen. Huisdieren mogen ook mee op vakantie mits geen overlast en aangelijnd. Wel even melden als huisdieren meekomen op vakantie. Uitlaten natuurlijk buiten het terrein van de camping. Mocht u onverwacht gasten krijgen en er toch nog even op uit willen dan zijn er ook nog 2 fietsen die tegen een redelijk tarief gehuurd kunnen worden.

De kleine gasten kunnen 's avonds meehelpen met het voeren van de kalfjes en de andere dieren op de boerderij. En als ze goed hun best doen verdien je natuurlijk een "Tuinfluiter Diploma". Maar ook de grotere gasten zijn natuurlijk van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van het bedrijf. Want dat is natuurlijk Kamperen bij de boer.

Op het bedrijf zijn ook wat kippen aanwezig zodat er, mits voldoende op voorraad, ook gebruik kan worden gemaakt van een vers scharreleitje evenals verse melk van de koeien.

Een campingplaats mag ook door een camper of een huifkar worden gebruikt. Voor een weide voor het paard kan dan worden gezorgd.