Omgeving

het Blauwe meerIn de nabije omgeving van mini camoing "De Tuinfluiter"zijn veel natuurgebieden waar naar hartenlust gefietst en/of gewandeld kan worden. "Het Drenthe pad" en "Het Knooppunten Fietspad" lopen langs de Camping De Tuinfluiter. Op loopafstand zijn ook het Zuid Hijkerzand en de Brunstinger Plassen te bereiken, maar ook het iets verder gelegen Hijkerveld met zijn schaapskooi en Schotse Hooglanders is zeker een bezoekje waard. Het Nationaal Park Dwingelderveld, Het FochtelooĆ«rveen en de Boswachterij Hooghalen zijn op korte afstand van De camping. In de Boswachterij Hooghalen is ook het herinneringskamp Westerbork.
Om oude tijden te laten herleven zou een uitstapje naar het oude Orvelte alleszins de moeite waard zijn.

Fiets en wandelroutes zijn bij "De Tuinfluiter" aanwezig. Voor onverwacht bezoek zijn er op de camping ook 2 fietsen te huur. Zou u gasten willen ontvangen die niet bij u kunnen overnachten dan is er in Hijken gelegenheid voor Bed en Breadfast. www.brink1.nl

Verder zijn er in de omgeving enkele natuur zwembaden en is ook vis gelegenheid op korte afstand aanwezig

Ook als het weer eens niet mee zit is er in de omgeving voldoende te doen. Te denken valt aan:

Hijkerveld

   
Drents museum www.drentsmuseum.nl
   
Subtropisch zwembad Assen www.debontewever.nl
Voormalig Kamp Westerbork www.kampwesterbork.nl
Boomkroonpad Staatbosbeheer
Landschapstuin Hijken Roos van Hijken
   

Dit is nog maar maak een kleine opsomming van de vele dingen die Drenthe rijk is. Op de camping zal regelmatig een agenda hangen met activiteiten in de omgeving.
Ook eens helpen met het voeren van de kleine kalfjes en een kijkje achter de schermen van het bedrijf behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Mini camping "De Tuinfluiter" staat natuurluik voor kamperen bij de boer in Drenthe.
Emmen Kamp Westerbork Dwingeloo Het Hijkermeer

Drenthe heeft veel te bieden!